[...] do końca, powstaje kwas mlekowy (np. przy nadmiernym wysiłku fizycznym), a w warunkach niecałkowitego spalania lipidów, co następuje przy głodzeniu lub gdy w pożywieniu jest dużo tłuszczów, a mało węglowodanów, powstają kwas acetooctowy i kwas betahydroksymasłowy. Substancjami o odczynie zasadowym są przede wszystkim związki jedno- i [...]
[...] Terminator to facet z osobowością i wyrzeźbiony idealnie. Mietek z teściem Arniem postanowiłem zostać w liceum - teraz co pół roku biorę kurację. Dzięki sterydom zacząłem dużo czytać: książki o systemie treningów Joe Weidera, artykuły na stronach kulturystycznych i fora sportowe, gdzie pod hasłem „doping" dyskusje o zaletach, skutkach [...]
[...] utrzymał masę mięśni podczas diety. Ostatecznie, taka nisko/wysoko węglowodanowa zmiana jest podobna do rotacyjnej diety. Ci, którzy wybiorą tę dietę nie muszą wykonywać dużo pracy aerobowej, ponieważ trening aerobowy połączony z niską ilością węglowodanów doprowadzi organizm do stanu przetrenowania lub do stanu utraty mięśni, który z kolei [...]
[...] dodatkowo wapń, będący istotnym składnikiem zębów i kości oraz wpływający na układ odpornościowy dzieci. Trzeba tu zaznaczyć, że preparat Multi-Sanostol zawiera stosunkowo dużo witaminy C, 100 mg na dawkę (10 ml). Cennym preparatem dla małych dzieci wydaje się być preparat Multi-tabs tabletki do ssania. Dostarcza on nie tylko podstawowych [...]
[...] albo wróbla? No, może widzieliście otyłego psa lub kota... Jeśli tak, to warto pamiętać, że sam do takiego stanu się nie doprowadził - pomógł mu człowiek. Dlaczego jemy za dużo? Wyobraźmy sobie neandertalczyka. Przez cały dzień biegał po prerii z dzidą, żeby coś upolować. Tracił przy tym olbrzymie ilości energii. Czasami jednak musiał obejść [...]
[...] pszenne oraz żytnie; pieczywo razowe, wieloziarniste; kasze i płatki z grubego przemiału; suszone owoce; jabłka, pomarańcze i inne owoce; surowe warzywa, w tym dużo kapustnych i strączkowych; duża ilość płynów, w tym wody z miodem. CHOROBA WRZODOWA ŻOŁĄDKA I DWUNASTNICY Unikać należy: mleka, piwa, wina, kawy; surowych warzyw i [...]
[...] ciepła ustrojowego, co zależy od aktywności fizycznej, temperatury otoczenia i wilgotności powietrza. W suchym i gorącym powietrzu, przy zwiększonej aktywności fizycznej dużo ciepła i wody ustrój wydala z potem. Na przykład człowiek pracujący w suchym powietrzu, w temp. Ponad 40ºC traci dziennie ok. 5 litrów wody. Ograniczenie spożycia [...]
[...] poza analizami. Właściwie jedyne znane światowe raporty dotyczą diety Atkinsa. Jednak Jan Kwaśniewski oburza się, gdy ktoś porównuje oba pomysły. - Atkins proponuje dużo tłuszczu i białka, ja przed białkiem w nadmiarze także ostrzegam - mówi. Jeśli oficjalna medycyna nie chciała zająć się Kwaśniewskim, on odebrał jej prawo leczenia [...]
[...] i wprowadzić do diety rybi tłuszcz. Dla diety przedstartowej jadłospis ten będzie odpowiedni tylko wtedy, gdy zwiększy się porcja mięsa. Dla większości kobiet jest tu za dużo mięsa ( i protein ), dla kobiet - kulturystek jest to menu w sam raz. Z ciekawości przyłóżmy tę samą miarę do propozycji menu, szczycącego się faktem, że żadne z [...]
[...] tendencje wzrostowe utrzymają się, to za 200 lat całe społeczeństwo będzie miało nadwagę lub będzie otyłe. Aby zachować prawidłową masę ciała, należy żywić się racjonalnie i dużo się ruszać. O tym wiedzą wszyscy, ale efektów tej wiedzy nie widać. W ciągu ostatnich dziesiątek lat bardzo zmieniliśmy styl życia. Jeśli popatrzymy na zmiany w [...]
[...] działania, zboża deklasują bardziej pożywne owoce i warzywa." Dodaje Sebastian. „Prawdziwy problem to deficyt jednego ze środków alkalizujących więcej niż o jeden za dużo kwasowych." mówi Sebastian. Ludzie jedzą mnóstwo zakwaszających białek zwierzęcych, nabiał oraz zboża. Brakujący kawałek to przyzwoita ilość warzyw i owoców, w celu [...]
[...] wymaga iniekcji codziennie, lub co drugi dzień. Sustanon/Omnadren i inne długo działające wynalazki na początek też się nadają, ale po ostatnim strzale zostają we krwi dużo dużo dłużej (nawet do 20-30 dni) i koniecznie trzeba zejść w tym czasie na propa, bo inaczej kiedy w organizmie wciąż będzie testosteron pochodzący z zewnątrz, to każde [...]
[...] Skutek tego jest taki, że jest on gotowy do przyswojenia zanim jeszcze znajdzie się w jelitach. Oznacza to, że niektóre cenne kwasy tłuszczowe są gotowe do przyswojenia dużo wcześniej niż w przypadku mleka krowiego. Ponadto przy omawianiu tłuszczów mleka ludzkiego znowu powraca rozwój tkanki mózgowej. W ludzkim mleku znajdują się kwasy [...]
Czy kiedykolwiek oglądałeś walkę dwóch zawodników w ramach jednej kategorii wagowej,dwóch której to jeden z zawodników wyglądał na dużo cięższego i większego,mimo ze dzień wcześniej podczas ważenia waga wskazywała ta sama liczbę? Czy kiedykolwiek zastanawiałaś się jak zawodnicy potrafią stracić tych 3-4 kg w ciągu jednego dnia przed ważeniem i [...]
[...] specjalnie produkcji NO, to przy wysiłku i tak enzymy produkują go sporo, co wzmaga zagrożenie katabolicznymi rodnikami. Dlatego Vita-Min Multiple Sport zawiera bardzo dużo tej witaminy - 200% rekomendowanej dawki. Kilku walecznych Zanim zaproponuję jakiś schemat postępowania z antyoksydantami, pokrótce przypomnę i uzupełnię podstawowe [...]
[...] jak najmniej witaminy C i miały minimalną ilość kalorii" – mówi Eisenberg. Białko: dostarczaj mięśniom paliwa 6 razy dziennie Jeśli lubisz mięso, dobra wiadomość: zawiera dużo białka, a to jest bardzo ważny element Twojej diety, jeśli chcesz, by mięśnie Twego brzucha rozwijały się zgodnie z planem. Twoje posiłki w ciągu dnia powinny w sumie [...]
[...] sodu (soli kuchennej). Nadmiar soli przyczynia się do rozwoju nadciśnienia tętniczego, uszkadza błonę śluzową żołądka, zwiększa także ryzyko udaru mózgu. Spożywamy jej za dużo, nawet 13-krotnie więcej w stosunku do zapotrzebowania. Szczelnie dużo "ukrytej soli" zawiera gotowa, wysoko przetworzona żywność, konserwy, wędliny, sosy i zupy w [...]
Jedni za dużo solą, inni za dużo słodzą. A jak to się ma u Ciebie? Sól Zmniejszając spożycie soli, wielu ludzi mogłoby zlikwidować ryzyko zachorowania na nadciśnienie tętnicze. W nadciśnieniu tętniczymjuż od dawna propagowano na podstawie wielu spostrzeżeń klinicznych ograniczenie spożywania soli kuchennej. W chwili obecnej znane są niezależne od [...]
[...] środowiskowe. Przyczyną otyłości może być duży apetyt i wtedy konieczne jest znalezienie skutecznego sposobu ograniczenia ilości jedzenia. Wiele osób z nadwagą nie je jednak dużo, a nawet mniej niz osoby szczupłe, ale ich organizm ma tak małe potrzeby energetyczne, że nawet ta niewielka ilość pożywienia okazuje się nadmierna. W praktyce otyłość [...]